Onwaarschijnlijk lage boekenprijzen

Een gebonden boek voor 89 cent voor een courante titel? Wel tweedehands, maar in goede staat, is da

Boek
t wel mogelijk? Dat is wel degelijk mogelijk, alleen moet je tellen op een paar euro verzendkosten. Maar toch, de envelop is al duurder dan het boek. Ik kon het eerst niet geloven, maar heb het toch uitgeprobeerd.

Alles kwam aan het rollen toen ik weer eens een attentiebericht van boekensite Hebban ontving. "De Gelukkigen" van Kristine BilkauĀ  is nu voor 4,36 als e-book te koop!" Die service is wel handig: alsĀ 

OLB_Screenshot_ De gelukkigen
een boek op je wil-ik-lezen-lijstje in prijs is verlaagd, krijg je een e-mail. In veel gevallen gaat dat goed, maar als ik nu naar de website ga om te kijken, zie ik dat de prijzen alweer verhoogd zijn. Een beetje irritant is dat wel. Zoals je in het plaatje hiernaast ziet, denkt Hebban zelf nog dat de prijs 4,36 is, maar de winkels hebben er gauw weer een hogere prijs van gemaakt.

Concurrentie

Het lijstje van webwinkels op de Hebban-site is eigenlijk best kort, dus ik dacht: "Laat ik eens verder kijken." Concurrentie kan toch geen kwaad, hoor ik steeds. Dus, even naar Amazon. De prijzen voor e-books zijn daar wel vergelijkbaar, maar met wat klikken en omzwervingen kwam ik toch op de Duitse Amazon.de terecht, om te kijken of dit boek in het Duits wellicht goedkoper in de vorm van een papieren versie te krijgen is.

Dure envelop

Al eerder kocht ik een Duits boek bij Amazon.de (Tyll), hoewel ik eerst gekeken heb op de site van mijn boekwinkel in de stad om het te bestellen. Daar was het echter tien euro duurder! Dat verschil is mij toch een beetje te veel om mijn boekwinkel te steunen. Vraag dan gewoon expliciet om donaties, zou ik zeggen.

OLB_Screenshot_Verzendopties selecteren - Kassa van Amazon de

Niettemin, met wat doorklikken op de Amazon.de site kom ik tweedehands boeken tegen. En daar zie ik dan de gebonden versie in "goede staat" voor een paar euro te koop, inclusief porto. Dat kon ik toch echt niet geloven. Toch nog even naar boekwinkeltjes.nl gegaan om te zien of de Nederlandse versie ook zo goedkoop is. Maar zelfs voor de paperback wordt toch nog een euro of acht gevraagd, exclusief verzendkosten. Op zich eigenlijk ook best een redelijke prijs. Daarom kan ik ook niet geloven dat in Duitsland die boeken zo verschrikkelijk goedkoop zijn.

Herbarium

Het duurde even, maar het boek werd door post.nl bij mij gisteren in de brievenbus

IMG_20190207_130531-01
gepropt. Paste er net doorheen. En dit boek is nog niet gelezen, dat merk je meteen. Het is alleen gebruikt als een soort herbarium. Op verschillende plekken vond ik gedroogde bloemen en kleine plantjes. Eigenlijk nog leuker dan een nieuw boek. Het is dus echt waar, het kan echt goedkoop zijn, als snap ik nog steeds niet hoe dat kan. Misschien heb ik net een geluksexemplaar gekregen. Dat kan best. Maar ik zal het in de toekomst niet nalaten om nog eens de proef op de som te nemen.