Snel goedkope ebooks vinden

Niet iedereen heeft een riant salaris en kan in een impuls een mooi boek kopen. Zeker bij snelle veellezers speelt het probleem van een kleine beurs op. Het virtuele boekenplankje met "wil ik lezen" wordt alsmaar groter, omdat je de boeken niet kunt kopen.

Deze lezers kunnen natuurlijk een Kobo plus abonnement voor ebooks nemen. Dan kun je zoveel lezen als je wil in een maand voor een tientje. Voor mij geldt dat niet. Ik ben een langzame lezer en heb ook niet altijd de tijd om te lezen. Bovendien wil ik de boeken die ik lees ook hébben. Dat is wel raar voor ebooks, maar toch, ik zet ze op mijn computer, op een harde schijf en zelfs in de cloud, als backup. Films bijvoorbeeld, hoef ik niet te hébben, dus Netflix is voor mij oké. Maar boeken wil ik houden. Hoe zou dat komen? Freud zou het misschien wel weten. Het zal best een afwijking zijn, want tegenwoordig moet je alles 'loslaten'. Maar ik moet met mezelf verder leven, dus ik hou dezelfde routine voorlopig nog maar even aan.

Dit noemen wij afprijzen!

Met een kleine beurs, ben je altijd op zoek naar goedkope ebooks. En vandaag ontdekte ik de ebook aanbiedingen pagina van Hebban, want ik ben pas lid van Hebban geworden. Het is een handige pagina, waarin je op categorie kunt selecteren en de boeken kunt bekijken. Het is leuk dat je meteen al reviews over deze boeken naar voren kunt halen.

HB_ebookAanbiedingen1

De pagina werkt nog niet helemaal zo als het hoort. Een afprijzing van 4,99 euro naar 9,99 euro is wel grappig. Je komt er natuurlijk zelf meteen achter, dus zo erg is het niet. Kennelijk worden de prijzen van de boeken wel onmiddellijk aangepast, maar de selectie van goedkope ebooks, die gebaseerd is op die prijzen niet. Dat neemt niet weg, dat je hier leuk kunt snuffelen. En het beperken van de boeken naar categorie is erg mooi!

HB_ebookAanbiedingen_rss
RSS

Tot nu toe keek ik voornamelijk op Boogsy en hield ik Ebookalarm bij. Op Boogsy kun je ook het prijsverloop bekijken, en dan zie je inderdaad, dat het boek De Nachtuilen een tijdje geleden wel 4,99 heeft gekost.

HB_ebookAanbiedingen_Boogsygrafiek

Van Boogsy en Ebookalarm had ik zelf wat rss-feeds gemaakt, zodat ik niet steeds naar deze pagina's hoef te klikken om de aanbiedingen te zien. Zo kun je snel ebookaanbiedingen bij elkaar zien, en beoordelen. In het rss-staatje zie je ze allemaal bij elkaar. Daarom is het wel jammer dat Hebban en Boogsy helemaal niet op de RSS-tour zijn. RSS is misschien wel een oude techniek, maar oude technieken kunnen toch ook heel goed werken. En, je hebt er zo geen modern Facebook- of Google-algoritme tussen zitten die meent precies te weten wat je leuk vindt.

Lijstje

In ieder geval, dit zijn mijn feeds, en wie weet, misschien heb je er ook iets aan.


  • Ebookalarm dagelijks, direct
  • Ebookalarm dagelijks met linkjes, die ik zelf gebruik
  • Ebookalarm wekelijks, direct
  • Ebookalarm wekelijks met linkjes, die ik zelf gebruik
  • Boogsy prijsdalers
  • Ebookaanbieding bij mijn boekwinkel Dekker van de Vegt
  • Etopper van Bruna

Kopieer de link die je kunt gebruiken en zet ze in Feedly of in een andere nieuwslezer onder een hoofdstukje "Ebook-aanbiedingen" of iets dergelijks, en je hebt ze allemaal netjes bij elkaar staan. In sommige feeds, die van ebook-alarm, heb ik linkjes naar zoekmachines gemaakt, omdat op deze site verder geen informatie over de boeken staat. De originele heb ik ook in het rijtje gezet. Die zijn wel stabieler, omdat er niet nog een derde partij inclusief mijn html-gepruts tussen zit. Vooral naar ebook alarm kijk ik wel uit, omdat de ebooks maar 2 of 3 euro kosten gedurende één dag. En soms zit daar echt wel een kanjer tussen. Dan moet je er snel bij zijn, en dan is juist zo'n nieuwsreader handig. Als je  ook een leuke rss-feed met aanbiedingen hebt, zet het dan in de comments. Ik wil graag mijn rss-lijstje uitbreiden, en andere lezers kunnen er ook hun voordeel mee doen.

Update: ebookalarm.nl is ter ziele. Jammer. Ik heb de links dan ook weggehaald, behalve die van de boogsy prijsdalers. Die heb ik aangepast aan de vernieuwde website.