Over

peterRond
Welkom op mijn blog!

Dat je hier komt kijken betekent volgens mij dat je geïnteresseerd bent in de persoon achter het verhaal dat je net gelezen hebt. Welk verhaal dat is weet ik niet. Niettemin vind ik het erg fijn dat je even komt kijken, en ik kan je wel vertellen waarom ik deze blog begonnen ben.

Het online leven is, gezien mijn leeftijd, niet iets vanzelfsprekend. Ik kom uit de tijd dat we gewoon, heel ambachtelijk, teksten overschreven van elkaar als we een kopie wilden hebben. Grote industrieel aandoende fotokopieer-apparaten waren er wel, maar die waren niet zo makkelijk beschikbaar. Nu is de slimme telefoon snel uit de broekzak gehaald, en een kopie is een kwestie van een paar seconden.

De techniek maakt veel zaken in het leven gemakkelijker en comfortabeler. Tegelijkertijd merk ik ook wel, dat het online leven, net als het gewone leven mooie nieuwe struikelblokken beschikbaar stelt. Het is een vermakelijk spel natuurlijk, ook al ben ik geen gamer. Vaak maak ik notities over deze struikelblokken, om te proberen niet een tweede keer achter mijn oren te hoeven krabben. Op dit moment heb ik nog geen Alzheimer hoor, maar die notities helpen wel.

Daarnaast zijn er ontzettend grote meevallers in het online leven. Om daar geen notitie van te maken zou erg pessimistisch zijn. Soms kun je met de ene meevaller, een struikelblok omzeilen. En dat maakt van een aantal notities een klein verhaal. Een verhaal waar anderen misschien ook wat aan hebben. Want dat is ook een "meevaller" van internet: je kan zoveel delen. En waarom zou ik die notitie dan niet in de cloud zetten?

"Misty notes" is geboren.

Update: "Misty Notes" zet ik nu voort op een andere plek: mistynotes.nl. Ik zal hier wel steeds de onderwerpen kort aanstippen, met een link naar de nieuwe plaats.

Peter Vanderfeesten

This article was updated on March 7, 2021